Izbor za najlepši vrt Beča

Svi građani koji su svoje domove i balkone ukrasili prekrasnim cvećem i biljkama moći će da učestvuju u gradskom foto-konkursu u Beču.

Foto-ilustracija: Unsplash (Simone Baldo)

Ljubitelji biljaka i cveća u austrijskoj prestonici se od 1. maja zaista posvećuju svojim vrtovima. Tada, naime, počinje fotografski konkurs „Rascvetani dom“, koji već dvanaesti put zaredom organizuje Grad Beč. U sklopu njega ove godine će se pod geslom „Balkoni u cvatu!“ ponovo birati najlepše privatne zelene oaze u Beču.

Stoga je članica gradske uprave za stanogradnju i prava žena, Katrin Gal, pozvala sve zainteresovane građanke i građane da do 23. avgusta 2020. na internet stranicama ovog konkursa objave najlepše fotografije svojih šarolikih vrtova. Nakon toga će stručan žiri odabrati ovogodišnje pobednice i pobednike koje očekuju razne novčane nagrade kao i korisna literatura o sadnji cveća i biljaka.

S obzirom na trenutnu pandemiju koronavirusa u fokusu će ovaj put – uz dvorišta kao i vrtove na balkonima i terasama – biti i takozvani indoor vrtovi. To podrazumeva odabir najlepših sobnih biljaka, odnosno najkreativnijih „kuhinjskih“ vrtova unutar vlastita četiri zida. Zahvaljujući toj novoj kategoriji u konkursu će moći da učestvuju i svi oni koji su uprkos nedostatku balkona ili terase u svojim domovima uspeli da stvore jedinstvene biljne i cvetne kreacije.

A sve vrtlarice i vrtlari − kao i oni koji to tek žele postati − zasigurno će pronaći inspiraciju u galeriji s fotografijama iz prethodnih godina ovog konkursa kao i na Instagram stranici. Jer u ovim teškim vremenima je jedan od najboljih načina za opuštanje upravo vrtlarenje.

Izvor: Eurocomm-PR Zagreb

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti