Zrenjanin: “Pametno recikliraj” – Električni trotinet za najvrednijeg reciklera u martu

Foto: Grad Zrenjanin

Do kraja marta, svi građani Zrenjanina koji proizvode kompanija Coca-Cola, Carlsberg, Imlek, Rauch, Nektar, Red Bull i Knjaz Miloš, obeležene nalepnicom ,,RECIKLIRAJ’’, nakon upotrebe odlože u pametne uređaje za reciklažu, moći će da osvoje električni trotinet. Proizvodi i reciklažne mašine mogu se naći u Roda i Idea prodavnicama, a nagradu ovog meseca dodeljuje kompanija Coca-Cola HBC.

Označena ambalaža odlaže se u pametne uređaje za reciklažu i dobijene kodove građani unose u Solagro aplikaciju, u kojoj su prethodno otvorili nalog. Pobednik je kupac koji tog meseca reciklira najviše i prikupi najviše bodova. U trci za nagradu mogu da učestvuju samo bodovi prikupljeni od prvog do poslednjeg dana u aktuelnom mesecu, kako bi svi građani imali jednake šanse za pobedu, navodi se na sajtu Grad Zrenjanin.

Ovo je drugi krug nagradnog konkursa „Pametno recikliraj“ koji je počeo u februaru i biće organizovani svakog meseca do jula.

Pročitajte još:

Osim za učešće u trci za mesečne nagrade, u aplikaciji mogu da se prikupljaju i bodovi koji mogu da se zamene za vaučere od 10 odsto do 20 odsto popusta na artikl po izboru u Roda i Idea prodavnicama. Popusti se ostvaruju na prodajnim kasama, gde kasiri skeniranjem koda u aplikaciji automatski primenjuju nižu cenu na odabrani artikal. Vaučer može da se iskoristi u roku od sedam dana od trenutka kada se aktivira, a bodovima koji se prikupe ne može da istekne rok i mogu da se zamene za vaučer u bilo kom trenutku.

Nagradni konkurs organizuje se u okviru projekta „Pametno recikliraj“, koji kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) zajednički sprovode GIZ, Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S, Reverse Logistics Group, a u saradnji sa NALED-om i programom „Svaka limenka se računa“. Projekat su podržale kompanije Coca-Cola HBC, Carlsberg, Tetra Pak, Red Bull i Knjaz Miloš i obezbedile nagradni fond za mesečne nagrade. Samo su proizvodi ovih kompanija obeleženi nalepnicom „RECIKLIRAJ“.

Lokaciju prodavnica u kojima se nalaze proizvodi i reciklažne mašine pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti