Zbog požara proglašena vanredna situacija na području Mokre Gore

Foto: MUP Srbije

Nakon duge i naporne borbe vatrogasaca požar na Mokroj Gori je pod kontrolom i više nema otvorenog plamena. Gradski štab za vanredne situacije Užica, zbog naglog širenja požara, proglasio je vanrednu situaciju na području mesne zajednica Mokra Gora.

Kako je preneo RTS, vatrogasci-spasioci u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom nastavljaju sa gašenjem požara na Mokroj Gori i nema ugroženih domaćinstava.

Prema rečima gradonačelnice Užica, dr Jelene Raković Radivojević požarom zahvaćeno veoma nepristupačno područje i da visoka temperatura i vetar dodatno otežavaju posao vatrogascima.

“Uz veliki broj vatrogasaca-spasioca koji su došli sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara iz 10 gradova Srbije, u gašenju učestvuju pripadnici specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava”, navodi se u saopštenju grada Užica.

Foto: MUP Srbije

Vršilac dužnosti Načelnika Sektora za vanredne situacije, Luka Čaušić je istakao da su na gašenju požara angažovana 132 vatrogasca-spasioca sa 42 vozila, pripadnici Helikopterske jedinice sa četiri letelice, kao i 25 pripadnika Specijalizovane jedinice civilne zaštite i 16 dobrovolјno vatrogasnih društava.

U jednom trenutku, požar je zahvatio više od 100 hektara, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Čaušić je naveo da će uzrok požara biti naknadno utvrđen i apelovao na sve da budu oprezni prilikom boravka u prirodi, da ne prilaze otvorenim plamenom šumi, a naročito da ne bacaju opuške cigareta kako ne bi izazvali katastrofu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti