Zbog poplava vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi

Foto: ebraničevo
Foto: ebraničevo

U Petrovcu na Mlavi pada jaka kiša, pa je vanredna situacija proširena na teritoriju cele opštine. Poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki deo Petrovca na Mlavi.

U žagubičkim selima bujice su odnele delove puta. Ministar Branko Ružić kaže da će Vlada Srbije izaći u susret potrebama svih opština koje su pretrpele štetu.

Štetu je pretrpelo skoro 20 naselja. Ugrožena su i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdevaju pola opštine.
Pukla je brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, i poplavila nekoliko sela.
Vodoizvorišta su zaštićena zaštićena, a voda za piće je ispravna.

U žagubičkim selima bujice su odnele delove puta. Počelo je postavljanje džakova na obali Mlave u Petrovcu na Mlavi, kako bi se zaštitilo stanovništvo i imovina.

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić istakao je da je veliko nevreme zadesilo tu opštinu.

– Štab za krizne situacije zaseda 24 sata, ekipe su na terenu i činimo sve što je u našoj moći da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru samo deo grada ili jedno selo, već je dve trećine opštine u velikom problemu. Zbog toga smo danas doneli odluku o ptroglašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji opštine, rekao je Nedinić.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izajvio je da će Vlada Srbije izaći u susret potrebama svih opština u kojima je, usled nevremena, došlo do šteta.

– Vlada Srbije će izaći u susret svim opštinama koje su pretrpele štetu“, rekao je Ružić obraćajući se poslanicima u parlamentu i dodao da je na sednici vlade juče formirano i koordinaciono telo, odnosno radna grupa.

Izvor: RTS, Tanjug

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti