NIS-ov karavan društvene odgovornosti u Pančevu

 

Foto: Kompanija NIS
Foto: Kompanija NIS

NIS-ov karavan društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ nastavlja put kroz gradove i opštine u Srbiji, a ovoga puta zaustavio se u Pančevu gde je obeležena decenija uspešne saradnje kompanije i lokalne zajednice tokom koje je realizovano 132 projekta koji su značajno doprineli kulturnom, socijalnom i ekološkom boljitku Pančeva i okoline.

NIS je u Pančevu prisutan kroz delatnost jedne od najmodernijih i ekološki najbezbednijih rafinerija u Evropi – Rafineriji Nafte u Pančevu,ali nas ne vode jedino biznis ciljevi već mi brinemo i o sredini u kojoj radimo. Zato već jednu deceniju zajedno sa gradom Pančevom realizujemo niz projekata. Da budem precizan, ukupno smo za deset godina u Pančevu realizovali 132 projekta, a cilj nam je zajednički unaprediti kvalitet života tamo gde živimo i radimo, kaže Andrej Tučnin, prvi zamenik generalnog direktora kompanije NIS.

Razvoj partnerskih i prijateljskih odnosa sa lokalnim samoupravama, kao i unapređenje uslova života i rada građana i institucija u lokalnoj zajednici predstavlja temeljnu praksu koju kompanija NIS razvija od 2009. godine, a u protekloj deceniji NIS je u unapređenje kvaliteta života u 11 gradova i opština širom Srbije uložio više od milijardu dinara i realizovao preko 900 projekata.

Od ove godine, programu „Zajednici zajedno“ priključuje se i Grad Požarevac, kao 12. lokalna zajednica, čime NIS potvrđuje svoju posvećenost unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicima u kojima kompanija posluje.

Osim programa“ Zajednici Zajedno“ kompanija NIS u Pančevu već nekoliko godina sprovodi i projekat „Energija znanja“ i „Prva šansa“ .

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti