Počeli radovi na zameni dotrajalih cevi vrelovoda u Novom Sadu

 

Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Novosadska toplana uveliko se priprema za predstojeću grejnu sezonu. Rekonstrukcija vrelovoda u ulici Mileve Marić na Novom Naselju počela je juče, a radovi su i na Bulevaru oslobođenja, kao i u delu Podbare.

Ove godine Toplana će u revitalizaciju vrelovoda uložiti milijardu 70 miliona dinara.

Pripremni radovi za zamenu dotrajalih cevi vrelovoda u Ulici Mileve Marić na Novom Naselju, počeli su juče.

Obeležena je trasa vrelovoda, a stigle su i mašine za kopanje. Biće zamenjeno dva i po kilometra cevi, a rok za završetak radova je 20-ti avgust. Sa novim vrelovodom u zimu će ući i stanari ulice Stanoja Stanojevića, gde radovi uveliko traju.

Za predstojeću grejnu sezonu Novosadska toplana priprema i vrelovod na Podbari. U toku je rekonstrukcija u bloku ulica Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Šumadijske. Zbog radova privremeno je zabranjen saobraćaj u delu Trga republike, a ulica Miloša Bajića postala je privremeno slepa ulica. Rekonstrukcija vrelovoda na Podbari trebalo bi da bude završena sredinom avgusta.

Krajem prošlog meseca počela je i rekonstrukcija vrelovoda na Bulevaru oslobođenja. Biće obnovljeno 550 metara trase vrelovoda, a radovi bi trebalo da budu završeni u drugoj polovini jula.

Milijardu i 70 miliona dinara je izdvojeno ove godine samo za radove na rekonstrukciji i revitalizaciji vrelovodne mreže, uverili smo se godinama unazad da su radovi na vrelovodnoj mreži najzaslužniji odnosno najzahvalniji za nesmetanu kontinuiranu isporuku toplotne energije.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti