Zbog izlivanja reke Drinjače na magistralni put Zvornik-Milići obustavljen saobraćaj

Stanovnicima Živinica kod Tuzle poplave su napravile velike probleme, a mnoge kuće su pod vodom, prenela je RTRS. U mestu Kušlat na magistralnom putu Zvornik-Milići izlila se reka Drinjača, zbog čega je na ovoj deonici saobraćaj obustavljen.

Foto: Wikipedia/Julian Nyča

Meštani su evakuisali žene i decu i očekuju još goru situaciju. „Dokle god pada kiša katastrofa je“, rekao je sinoć Hasan Prlić.

Edis Mujkanović iz Đurđevika kaže su 2014. godine preživeli još veću katastrofu, ali da su u ponedeljak, brzom reakcijom, uspeli da se zaštite kuću bar koliko-toliko.

„Ugroženi smo. Kuću sam sredio pre 15 dana, krečio, sredio, unutra uradio. Borim se sam, niko nije došao iz Civilne zaštite da nas poseti, iz nadležne službe Opštine Živinice. Imam malu bebu, evakuisao sam je. Sve je u Božijim rukama i našoj moći, izborićemo se koliko možemo“, ispričao je Mujkanović.

Izlivanje reka zbog obilnih padavine u Bosni i Hercegovini izazvalo je nevolje meštanima Zvornika i okoline.

U mestu Kušlat na magistralnom putu Zvornik-Milići izlila se reka Drinjača, zbog čega je na ovoj deonici saobraćaj obustavljen.

S obe strane magistralnog puta formirale su se kolone automobila koje čekaju da se voda povuče kako bi nastavili dalje, navodi portal Kliks.

U ovom delu gde se reka izlila nema kuća kojima bi pretila opasnost od poplave. Ipak, ranijih godina, nakon što bi se reka povukla, napravila bi značajnu štetu na putu.

Policija je na terenu i ne dozvoljava vozačima da pokušavaju da pređu poplavljeni deo puta, objašnjavajući da je „područje potkopano“, odnosno da je verovatno i sada put oštetila voda.

Izvor: RTS/Tanjug/Kliks

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti