Završeno čišćenje Potpećkog jezera

Foto: JVP „Srbijavode’’

Obilne padavine krajem 2022. i početkom 2023. godine dovele su do porasta vodostaja, što je prouzrokovalo i nagomilavanje velike količine plutajućeg otpada u zoni plutajuće pregrade „Priboj’’.

Kako bi se problem rešio, 25. novembra prošle godine započeto je čišćenje akumulacionog prostora na brani ,,Potpeć’’. Koordinisanu akciju čišćenja sproveli su Ministarstvo zaštite životne sredine, JVP „Srbijavode’’, JP „Elektroprivreda Srbije“ i lokalna komunalna preduzeća.

Kod Priboja nalazilo se više od 12 hiljada kubika ambalažnog, drvnog i ostalog otpada, koji je uklonjen i transportovan na deponiju „Duboko’’ kod Užica, , navodi se na sajtu JVP ,,Srbijavode’’.

Pročitajte još:

Ipak, nakon što je sredinom januara došlo do novih padavina, koje su bile još obilnije, nove količine otpada ponovo su se nakupile, zbog čega je bilo potrebno sprovesti novu akciju čišćenja.

U okviru novih radov, JVP „Srbijavode’’ učestvovale su sa mašinama specijalizovanim za rad na vodi, kao i drugom neophodnom mehanizacijom, a radove na terenu sprovodilo je nadležno vodoprivredno preduzeće.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti