Na proleće počinje izgradnja centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Nišu

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

U Nišu će početi izgradnja centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda, koje predstavlja jedan od najznačajnijih projekata i jedan od najvećih investicija u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji.

Ukupna vrednost projekta je 87 miliona evra. Značajan deo sredstava obezbeđen je kroz pretpristupna sredstva Evropske unije, dok je drugi deo sredstava izdvojen iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine.

Projekat obuhvata izgradnju 46,6 kilometara kanalizacione mreže, koja uključuje izgradnju i šest kolektora koji će dopremati otpadnu vodu do postrojenja za njenu preradu.

Pročitajte još:

Prema rečima ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, već urađeno približno pet kilometara kanalizacione mreže, a izgradnja postrojenja počeće na proleće. Kapacitet ovog postrojenja biće 286.000 ekvivalent stanovnika.

,,Nastavljamo dalje sa izgradnjom modernih regionalnih reciklažnih centara, ali i postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnjom kanalizacione mreže u opštinama koje je nemaju. Naš cilj je da pokrivenost kanalizacionom mrežom u opštinama Srbije bude u skladu sa standardima Evropske unije“, zaključila je ministarka Vujović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti