Završen program za mlade talente kompanije Huavei

Foto: Arhiva Huavej

Studenti informacionih tehnologija Univerziteta u Beogradu i Nišu završili su obuku koju organizuje kompanija Huavei (Huawei Technologies), “Seeds for the future”. Mladi talenti, njih 24, učili su o 5G mreži, veštačkoj inteligenciji i sajber bezbednosti, a takođe su imali priliku da uče i o teorijama liderstva i kineskoj kulturi.

Na kraju obuke, svi studenti koji su uspešno položili završni ispit, od kompanije su dobili Huavei sertifikate i vredne nagrade.

Zbog pandemije koronavirusa program za talente ove godine organizovan je u digitalnoj formi, a sastojao se od intenzivnog onlajn treninga u trajanju od jedne nedelje. Nakon pandemije, program će se ponovo nastaviti u Kini.

„Njihova znanja iz oblasti informacionih tehnologija apsolutno su u skladu sa ostatkom sveta. Kako su informacione tehnologije značajno promenile modele poslovanja i korisnička očekivanja, upravo ovi treninzi postaju ključni u podučavanju mladih talenata izazovima moderne, digitalne, poslovne ere“, rekla je Jovana Tadić, PR menadžer kompanije Huavei u Srbiji.

Studenti iz Srbije u globalnom programu SEEDs su učestvovali zajedno sa kolegama iz Mađarske i Hrvatske.

“Smatram da je ova sedmica bila zaista lepo iskustvo za sve nas, i da smo mogli da naučimo mnogo zanimljivih stvari, koje će nam svakako koristiti u budućem radu”, rekla je nakon obuke Isidora Savić, studentkinja Univerziteta u Beogradu.

Izvor: Huavei

 

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti