Zasađen novi drvored u Podgorici

Zaposleni u gradskom preduzeću „Zelenilo“ ovih dana bili su angažovani na sadnji drvoreda u Ulici Avda Međedovića. Posađene je 57 odraslih sadnica lipe koje će, osim vizuelnog i funkcionalnog efekta, u prolećnom periodu, ovu ulicu učiniti jednom od najmirisnijih ulica u gradu.

Foto: Glavni grad Podgorica

Sadnju drvoreda pratiće i ugradnja hidrosistema čime će se biljkama obezbediti neophodna količina vode, naročito u toku dugih sušnih leta koja su karakteristična za Podgoricu.

Prilikom izbora vrsta za sadnju na javnim zelenim površinama, izuzetna pažnja posvećuje se odabiru vrsta koje su prilagođene uslovima Podgorice, ali i uslovima gradske sredine, te su shodno tome odabrane vrste i za navedene lokacije.

„Zelenilo“, kao društveno-odgovorna kompanija čiji je osnovni cilj, pored zaštite životne sredine, zadovoljstvo građana, odlučilo je da na zahteve građana odgovori pozitivno.

Podsećamo, ovo je drugi put da se sadi drvored u pomenutoj ulici. Na toj lokaciji je u oktobru prošle godine polomljeno je 6 sadnica u vrednosti oko 460 eura. Iz tog razloga, nadležni organi apeluju na građane da čuvaju drveće i zelene površine uopšte, jer samo odgovornim ponašanjem prema biljkama možemo stvoriti zdrav zeleni fond i učiniti više za njihov grad.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti