Šabački privrednici sade 2000 stabala u Savaparku

Foto: Grad Šabac

Na inicijativu Privrednog saveta grada Šapca pokrenuta je akcija “Pluća grada Šapca” u okviru koje kompanije iz Šapca ozelenjavaju prostor budućeg Savaparka. Gde je nekada bila deponija, danas je posađeno 479 stabala koje je kupila firma “Eliksir”, a juče je posađeno 25 stabala firme “De Heus”.

U toku akcije biće posađeno blizu 2000 stabala.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zahvalio se firmama koje su donirale stabla i istakao da Savapark dobija svoje prve obrise.

„Velika akcija sadnje drveća u našem gradu se nastavlja. Ove godine akciju su inicirali šabački privrednici i ja im se zahvaljujem na tome i čestitam im. Privrednici i kompanije koje su društveno odgovorne žele da pomognu da se kvalitet života u gradu podigne na viši nivo. Prvo počinjemo od najvažnije zelene zone Savaparka, a onda će se saditi u svim drugim zelenim zonama. Mi smo već odmakli od negativnog rekorda kada smo imali najmanje zelenila po glavi stanovnika, ali želimo da budemo najbolji. Projekat Savaparka tome i služi. On već poprima prve obrise. Sređen je kanal, radi se most, uređuje se avenija, radovi se privode kraju. Ja istovremeno pozivam sve sugrađane da u nedelju 8. decembra izađu na direktno odlučivanje i da kažu šta je za njih najvažnije, baš kao što su privrednici rekli da je najvažnije da se sadi drveće u našem gradu“, kazao je gradonačelnik.

Foto: Grad Šabac

On je poručio sugrađanima da iskoriste priliku da promene na bolje mesto u kom žive.

„Očekujem da se veliki broj naših sugrađana iz gradskih i seoskih mesnih zajednica uključi u direktno odlučnije i kažu šta je važno u njihovim sredinama, kako bismo zajedno menjali sredinu u kojoj živimo, jer je jedino moguće u Šapcu. Smatram da smo na dobrom putu da našu malu zajednicu izgradimo tako da bude pristojno mesto i budemo primer drugima u Srbiji„, istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Zamenik direktora „Eliksir Zorka“ Milan Stošić najavio je ugradnju demistera u završni emiter fabrike, što će prema njegovim rečima smanjiti emisije štetnih materija.

Foto: Grad Šabac

„Na ovaj način ‘Eliksir Zorka’ potvrđuje da je partner zajednice u svim akcijama koje su na dobrobit naših sugrađana. Veliko nam je zadovoljstvo što su sa nama i deca iz šabačkih vrtića, sa kojima želimo da radimo na poboljšanju kvaliteta vazduha i zaštiti životne sredine. U skladu sa tim ‘Eliksir Zorka’ će do kraja godine ugraditi demister u završni emiter fabrike, što će doprineti smanjenju emisije štetnih materija. U narednom periodu radićemo aktivno na daljem unapređenju procesa svog rada, pa ćemo u narednoj godini ugraditi i dodatni predispirač gasova, što je dodatnih oko 1,2 miliona evra. Na taj način, ali i kroz ovakve akcije pokazujemo spremnost da radimo u partnerstvu sa lokalnom zajednicom, na korist svih građana u sredinama u kojima radimo“, poručio je Milan Stošić iz Eliksira.

Izvor: Grad Šabac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti