U gimnaziji u Somboru otvorena izložba o obnovljivim izvorima energije

Foto: Grad Sombor

Izložba „Karavan za klimu – Obnovljivi izvori energije“ otvorena je juče u Gimnaziji „Veljko Petrović“ u Somboru u organizaciji Ambasadora održivog razvoja i životne sredine, uz podršku Francuskog instituta u Srbiji, Gradske uprave grada Sombora, Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ i Gimnazije „Veljko Petrović“.

Izložba je organizovana u okviru projekta „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!“ Francuskog instituta u Srbiji, ima za cilj da ukaže na probleme klimatskih promena, podigne svest o postojanju ovog globalnog problema i pokrene na aktivnosti građanstvo, privredu, javne ustanove i donosioce odluka.

Foto: Grad Sombor

Prisutne je ispred Grada Sombora pozdravio član Gradskog veća za oblast poljoprivrede i zaštite životne sredine Darko Radulović. Pored izložbenog dela, posetioci su mogli da vide i praktične modele, kako izgledaju i funkcionišu obnovljivi izvori.

Ovaj projekat Francuskog instituta u Srbiji ima za cilj jačanje svesti građana Srbije, a posebno mladih da su fosilna goriva glavni uzrok emisije CO2 i da naši prirodni resursi, čak iako još uvek neizmerni, nisu neiscrpni. Svest o tome i podrška stanovništa su od suštinskog značaja kako bi se zemlja usmerila na proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.

Zainteresovani mogu da posete izložbu do 18. decembra 2019. godine.

Izvor: Grad Sombor

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti