Za zamenu kotlarnice u Smederevu 35 miliona dinara

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarstvo zaštite životne sredine dodeliće Smederevu 35 miliona dinara za zamenu kotlarnice u vrtiću „Diznilend“ u smederevskom naselju Senjak, što će doprineti unapređenju kvaliteta vazduha u toj zoni.

“Ovo je važan projekat za Smederevo, jer će biti zamenjena 50 godina stara i dotrajala kotlarnica na mazut, novom i modernijim koja kao energent koristi ekološki prihvatljiviji gas. Pored vrtića, na ovu kotlarnicu je povezano i nekoliko stambenih zgrada. Očekujem da će radovi biti gotovi do kraja godine i da će, kad sve bude završeno, u smederevskom naselju Senjak vazduh biti osetno kvalitetniji. Ovo je samo početak, a gradsko rukovodstvo će se truditi da i samostalno menja kotlarnice”, rekla je ministarka Irena Vujović.

Ona je potpisala ugovore sa gradonačelnikom Smedereva Jovanom Bečom na osnovu kojih će Ministarstvo zaštite životne sredine smederevskom javnom komunalnom preduzeću dati na korišćenje modernu čistilicu na elektropogon i 120 kontejnera, navodi se u saopštenju.

Kako je istakla Vujović, Ministarstvo podržava Smederevo i kroz projekte pošumljavanja i ozelenjavanja, tako što sufinansira nabavku više od 350 sadnica. Kako je dodala, ovom gradu je dodeljeno i osam miliona dinara za rekonstruisanje pešačke zone na obali utvrde kod smederevske tvrđave.

Ministarka je, govoreći o projektima upravljanja čvrstim otpadom, rekla da očekuje da će naredne godine moći da se krene i sa izgradnjom transfer stanice, na kojoj će se privremeno odlagati otpad, raditi pretovar i transport do najbliže sanitarne deponije.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti