Veliki značaj razvoja startap ekosistema za privredu

Foto: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

Država nastavlja da pomaže jačanju startap zajednice u Srbiji, ističe Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Prema njenim rečima država je donela strategiju koja ima viziju naučnog i tehnološkog razvoja Srbije, sa ciljem da se izgrade snažne naučne, istraživačke i razvojne institucije koje treba da odgovore na globalne izazove.

Ministarka je naglasila da je država u prethodnom periodu mnogo ulagala u nauku, pri čemu je istakla važnost podrške razvoju startap zajednice u Srbiji.

“Startap ekosistemi su važni za privredu i njihov razvoj poslednjih godina je ubrzan i vrlo uspešan. To donosi brojne izazove u kojima imamo ulogu da pomognemo jačanju startap zajednice i da omogućimo da na globalnoj mapi i naši predstavnici budu vidljivi stranim investitorima”, predočila je ona, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Begović i direktor NTP Novi Sad Nebojša Drakulić su ocenili da je veliki značaj razvoja nauke koja će, po svoj prilici, u narednim godinama diktirati ekonomski razvoj Srbije.

Drakulić je naglasio da je cilj efikasno spajanje i razvoj nauke i privrede, dodavši da će NTP NS imati još značajniju ulogu u razvoju celokupne privrede Srbije.

Prema njegovim rečima, Novi Sad je grad u kojem se poslednjih 10 godina ubrzano razvija IT industrija, dok na teritoriji AP Vojvodine, po poslednjim podacima, posluje 5.000 IT kompanija.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti