Vanredna inspekcijska kontrola meda

Foto ilustracija: Pexels

Veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda, čak 22 falsifikata.

Laboratorija koja je radila pomenute analize meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole te ove rezultate treba uzeti sa rezervom, a nakon dobijenih rezultata vanrednih kontrola Ministarstvo će objaviti nalaze, navodi se u saopštenju. 

U redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode u medijima.

Pročitajte još:

“Istina je da smo se u prošlosti suočavali sa problemom pojave falsifikata na tržištu meda, ali smo zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, uspeli da udeo takve vrste proizvoda smanjimo na najmanju moguću meru”, dalje se navodi.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poručuju da im je cilj da potrošačima obezbede bezbedne i kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti