Uspešna akcija čišćenja naselja Vojvoda Vlahović

Foto: Grad Beograd

Povodom Svetskog dana čišćenja, Udruženje građana „Moje naselje” organizovalo je akciju čišćenja naselja, uz podršku GO Zvezdara i JKP „Gradska čistoća”, saopšteno je iz Opštine Zvezdara.

Pod motom „Nije blam da počistiš sam”, građani su već sproveli manje akcije i očistili veći deo naselja, a „Gradska čistoća” je sa dve deponije odnela veliku količinu đubreta.

Doprinos akciji čišćenja dali su i predstavnici Opštine Zvezdara sa predsednikom Vladanom Jeremićem na čelu, koji je rekao da je ta opština uvek spremna da pomogne i pruži podršku u ovakvim aktivnostima. Zahvalio je svima koji su učestvovali u akciji i tako omogućili da ovo naselje izgleda lepše i uređenije.

„Obaveza svih nas je da omogućimo da uslovi u kojima živimo budu lepši i kvalitetniji“, rekao je Jeremić i istakao da će uskoro dečje igralište u naselju biti osvetljeno, jer je „Javno osvetljenje” počelo da postavlja bandere za rasvetu, što će doprineti da ovo naselje bude bezbednije, ali i čistije.

Foto ilustracija: Pixabay

Marko Mladenović iz Udruženja „Moje naselje” rekao je da je ovo završetak akcije koja je počela 7. septembra i da je u njoj učestvovalo više od 20 ekipa koje su sakupile preko 400 vreća đubreta.

GO Zvezdara podržava ovu već tradicionalnu akciju i radiće ubuduće više na ekološkom razvoju, povećanju zelenih površina, energetskoj efikasnosti i na taj način podržati Grad Beograd kao kandidata za „Zelenu prestonicu Evrope” 2022. godine, navodi se u saopštenju.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti