Uskoro otvaranje deonice 5 obilaznice oko Beograda

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Radovi na izgradnji obilaznice oko Beograda na Sektoru 5 kod tunela Straževica u punom su jeku i prema rečima Tomislava Momirovića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, do 15. juna ova saobraćajnica biće puštena u saobraćaj.

Kako je dodao u narednih šest do osam meseci otvoriće se za saobraćaj i Sektor 6, čime će priča na temu obilaznice oko Beograda biti završena.

Ministar je istakao da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će znatno smanjiti količine aerozagađenja u Beogradu, ali i uticati na ekonomski prosperitet naše zemlje, navodi se u saopštenju.

Odgovorni izvođač radova za tunele i mostove Jovica Radić podsetio je na to da je tunel Straževica na Sektoru 5, koji je dugačak 733 metra, počeo da se gradi februara 2019 godine.

On je dodao da se radi o izuzetno kompleksnom tunelu, a uz veliku podršku resornog ministarstva sve poteškoće su prevaziđene i narednog meseca tunel Straževica, kao i ceo Sektor 5 biće pušteni u probni rad.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti