Intenzivirati radove na obilaznici oko Beograda

Foto-ilustracija: Unsplash (Jamar Penny)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je radove na projektu Beogradska obilaznica i tom prilikom apelovao na izvođače i investitore da intenziviraju građevinske radove kako bi se posao završio u predviđenim rokovima.

Momirović je najpre imao sastanak sa predstavnicima kineske kompanije „Pauer čajna konstrakšn korporejšn“ koja izvodi radove, nakon toga je obišao deonicu oko Tunela Straževica, a potom i ostale lokacije u okviru projekta.

On je, poručivši da taj projekat treba da bude završen u naredne dve godine, podsetio na to da je deonica velika i kompleksna, da obuhvata više sektora, kao i da postoje mala kašnjenja oko kojih je postignut dogovor sa kineskim partnerima da se radovi intenziviraju.

“Apelujem na izvođače i investitore da pojačaju građevinske radove jer sada imamo neuobičajeno dobre vremenske prilike”, ponovio je ministar i dodao da je sa kineskim partnerima dogovorena dinamika radova, odnosno definisano gde treba da se ubrzaju radovi.

Prema njegovim rečima, problemi su uglavnom pravne prirode i odnose se na eksproprijaciju, s tim što će država učiniti sve da omogući ubrzanje radova i tako pomogne izvođačima da obave posao u predviđenom roku.

Momirović je, govoreći o aktuelneoj epidemiološkoj situaciji, rekao da se građevinski poslovi nastavljaju uobičajeno i da to neće uticati na radove, kao i da svi treba da prate uputstva Kriznog štaba i da ih se pridržavaju.

Radove je, zajedno sa ministrom i predstavnicma kineske kompanije, obišao i vršilac dužnosti direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

Izvor: Vlada Republike Srbije

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti