Uređena zelena površina na Dajbabskoj gori

Površina oko Tornja na Dajbabskoj gori javna je površina koja je data na korišćenje Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku delatnost Crne Gore, a s obzirom na to da se radi o poziciji sa koje se pruža prelep pogled na Podgoricu, građani se ovde slobodno mogu opusititi i uživati.

Foto: Glavni grad Podgorica

Kako bi se posetiocima Dajbabske gore priustio još lepši doživljaj, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku delatnost Crne Gore uložila je sredstva za uređenje ove površine, a gradsko preduzeće „Zelenilo“ je izvelo radove.

Za kvalitetno izvođenje radova na ovom prostoru bilo je potrebno izvršiti obeležavanje i planiranje površine, a nakon toga i zemljane radove kako bi se kasniji radovi obavili na adekvatnoj podlozi.

Izletište kod Tornja na Dajbabskoj gori sada ima novu šetnu stazu od rizle, a bogatije je i za 14 odraslih sadnica drveća i 336 komada žbunja, a biće ugrađen i hidrosistem i formiran travnjak.

Budući da je gradsko preduzeće „Zelenilo“ u prethodnom periodu realizovalo veliki broj projekata uređenja postojećih zelenih površina i formiranje novih, uvereni su da će građani Podgorice imati brojna nova mesta na kojima će uživati u prirodi nakon epidemije koronavirusa.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti