Udruženje Sunce iz Splita poklanja članstvo u programu „Dalmatia Green“

Foto: Ekovjesnik

Tokom trajanja mera za sprečavanje širenja pandemije koronavirusa, udruženje za prirodu, životnu sredinu i održivi razvoj Sunce iz Splita u sklopu programa „Dalmatia Green“ privatnim iznajmljivačima nudi besplatno sertifikovanje turističkog objekta, kao i članstvo u programu, izveštava Ekovjesnik.

Programom se podstiče boravak turista u ekološki odgovornim i održivim smeštajnim objektima, promoviše lokalna i organska hrana, unikatni suveniri, održive aktivnosti, odgovoran način putovanja i posećivanje jedinstvenih lokaliteta u Dalmaciji.

Akcija onlajn sertifikovanja za članstvo u programu počela je 16. aprila i traje do 1. juna 2020. godine, a pokrenuta je iz više razloga. „Ozelenjavanjem“ poslovanja što većeg broja turističkih objekata doprinosi se usmjeravanju dalmatinskog turizma prema održivosti i smanjuje negativan pritisak na okruženje. Osim što ima pozitivan uticaj na životnu sredinu, „zeleni“ način poslovanja omogućuje uštede vode i energije. Takođe, svako od nas može dati svoj doprinos ublažavanju pritisaka na životnu sredinu i očuvanju prirodnih resursa.

Ova kriza otvara nove prilike i podstiče dugoročniji razvoj održivog turizma. Program „Dalmatia Green“ je jedan od alata koji privatnim iznajmljivačima nudi alternativu kako bi njihova primanja postala održivija i stalnija, bez posledica na prirodu i životnu sredinu, te u skladu s načelima cirkularne ekonomije.

Više informacija o programu potražite OVDE.

Izvor: Ekovjesnik

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti