Učesnici “37. Susreta stručnjaka za plin” u Opatiji mogu da se prijave i za obilazak krčkog LNG terminala!

Foto: Promo

Hrvatska stručna udruga za plina (HSUP), članica Međunarodne gasne unije (IGU) i Centar za plin Hrvatske d.o.o. pozivaju vas na “37. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin” koji će se održati od 11. do 13. maja 2022. godine u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji. 

Jedna od najvećih međunarodnih gasnih konferencija i izložba u jugoistočnoj Evropi okupiće oko 400 učesnika, 60 uglednih govornika i 35 izlagača iz više od 20 zemalja.

Pogledajte zanimljiv program konferencije koji ste sastoji do tematskih celina, nekoliko interaktivnih panel-diskusija i desetak okruglih stolova.

Prijavite se putem prijavnice na stranicama konferencije.

Organizatori skupa u saradnji sa operatorom terminala za tečni prirodni gas (UPP), kompanijom LNG Hrvatska, ograničenom broju prijavljenih učesnika 37. Susreta nude mogućnost tehničkog obilaska za UPP na ostrvu Krk u utorak 10. maja 2022. godine u poslepodnevnim satima. 

Napominjemo da je iz sigurnosnih i tehničkih razloga broj posetilaca ograničen te molimo zainteresovane učesnike da se prijave na info@hsup.hr

Foto: Hrvatska stručna udruga za plin

Iz programa izdvajamo ključnu temu: “Stanje i trendovi na tržištu prirodnog gasa, cena gasa i buduća očekivanja s obzirom na ukrajinsku krizu“. Uvodno predavanje Andree Steghera, višeg zamenika predsednika poslovne jedinice Energetska tranzicija kompanije Snam i budućeg predsednika Međunarodne gasne unije (IGU) u mandatu od 2025. do 2028. te aktuelnog predsednika IGU-a (od 2021. do 2025.) o trendovima rekordno visokih cena gasa u Evropi i merama koje preduzimaju države članice EU-a, te očekivanim kretanjima na globalnom tržištu gasa u budućem razdoblju.

Prezentaciju Davida Lintona, izvršnog direktora kompanije Updata iz Londona o globalnim predviđanjima kretanja cena gasa za nadolazeće sedmice, mesece i godine. David Linton je redovni komentator finansijskih ržišta sa preko 30 godina iskustva u tehničkoj analizi finansijskih tržišta, posebno roba i radi s mnogim najvećim kompanijama u evropskoj energetici.

Okrugli sto Gottfrieda Steinera, glavnog izvršnog direktora Central European Gas Hub AG (CEGH) o novim prilikama i pristupu CEGH-a nadolazećim promenama na energetskom tržištu. CEGH je jedna od najvažnijih platformi gasa u kontinentalnoj Evropi s više od 749 TWh obim trgovanja u 2021. CEGH upravlja virtualnom trgovinskom tačkom istočne Austrije.

Rezervišite smeštaj u Opatiji slanjem prijavnom formulara turističkoj agenciji MOVEG.

Izvor: Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP)

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti