U Nišu otvoreno treće reciklažno dvorište

Foto: Grad Niš

Na Stočnom trgu u ulici Ivana Milutinovića otvoreno je treće reciklažno dvorište u Nišu gde građani od sada mogu besplatno odložiti bilo koji otpad, navodi se u saopštenju grada.

Prvo reciklažno dvorište otvoreno je u naselju Crvena zvezda, GO Palilula, a drugo u ulici Branka Krsmanovića, GO Medijana. Misija Grada je da svaka opština dobije reciklažno dvorište u kojima zaposleni pomažu građanima da sortiraju otpad, a trećina otpada se reciklira.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je novi reciklažni centar i tom prilikom istakla da je ovo jedan od načina da Niš postane lepši i čistiji grad.

Pročitajte još:

,,Zbog toga bi trebalo više da obratimo pažnju na higijenu. JKP ‘Mediana’ predano radi na tome da nam grad bude čist, ali u tome moraju da pomognu i građani”, rekla je Sotirovski.

Ivan Mihajlović, v.d. direktora JKP “Mediana” kaže da je samo u prošloj godini ovo preduzeće uklonilo 11.000 metara kubnih otpada sa divljih deponija. Otvaranje reciklažnih dvorišta predstavlja sistemski vid borbe protiv stvaranja divljih deponija.

Iz Grada najavljuju da je Pantelej sledeća opština koja će dobiti ovakvo mesto za odlaganje otpada.

Radno vreme reciklažnog dvorišta je 24 sata.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti