U naredne dve godine u planu navodnjavanje 103.000 hektara u Vojvodini

Foto-ilustracija: Pexels

U naredne dve godine plan je da se realizuje navodanjavanje 103.000 hektara u Vojvodini, najavila je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

O budućim investicijama u poljoprivredu u Vojvodini, ona je razgovarala sa Srđanom Kruževićem, direktorom JVP „Vode Vojvodine“.

„U narednom periodu ćemo se fokusirati na poljoprivrednike u Vojvodini i na sistem za navodnjavanje i elektrifikaciju polja na ovom području. To su vredne investicije koje će značiti našim poljoprivrednicima i upravo smo na održanom sastanku prošli kroz sve opštine i hektare koje ćemo uraditi, pa mogu da najavim da je plan da se u naredne dve godine realizuje navodanjavanje za 103.000 hektara“ rekla je ministarka Tanasković, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević izrazio je zadovoljstvo jer se razgovaralo o investicijama i ravnomernom razvijanju navodnjavanja kao i borbi protiv suše, a ne samo protiv visokog vodostaja i poplava.

Prema njegovim rečima, ove godine će se otvoriti i nova tranša Abu Dabi fonda, a u narednim godinama svedočićemo i prevlačenju voda preko Fruške gore prema Sremu što predstavlja jednu novu epohu u ovom preduzeću.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti