U Leskovcu su dodeljeni ugovori o projektima zaštite životne sredine

Foto: Grad Leskovac

U Svečanoj sali Grada Leskovca danas su dodeljeni ugovori o finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Grad Leskovac je preko Odeljenja i Fonda za zaštitu životne sredine ove godine izdvojio 3 miliona dinara za finansiranje 12 projekata.

U ime lokalne samouprave obratio se pomoćnik gradonačelnika Milan Stojković koji je nakon toga uručio ugovore:

„Kroz veliki broj aktivnosti u proteklom periodu pokazali smo da je jedan od prioriteta naše lokalne samouprave zaštita životne sredine. Naši krucijalni ciljevi su očuvanje i poboljšanje kvaliteta vazduha, kvaliteta vode, zemljišta, šuma.

Permanentno se radi na podsticanju programa i projekata ekološkog obrazovanja i jačanja javne svesti o pitanjima očuvanja životne sredine i održivog razvoja, izgradnja sistema upravljanja otpadom, unapređenja sistema informisanja.“

Ispred nagrađenih, obratila se Danijela Pavlović:

„Želela bih da se u ime Udruženja „Omladinci naselja Rade Žunić“ zahvalim gradu Leskovcu, gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću i Odeljenju za zaštitu životne sredine što su nam odobrili sredstva za koja smo aplicilari sa projektom „Pomozi prirodi, upravljaj otpadom“.

Svesni da je zaštita životne sredine prioritet društva, a da je za zaštitu životne sredine bitna svest ljudi, kao i pravilno odlaganje smeća, odlučili smo da konkurišemo i po projektu radimo na edukaciji za podizanje svesti stanovnika naselja Rade Žunić o reciklaži i sortiranju otpada.“

Izvor: Grad Leskovac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti