Leskovački đaci nagrađeni na konkursu „Ne izbacujmo otpad u reke!“

Foto: Grad Leskovac

Kako bi se najmlađe generacije na vreme upoznale sa značajem brige o očuvanju vodnih resursa, JKP Vodovod Leskovac nastavlja sa edukacijom najmlađih o značaju očuvanja vode kao živog i sastavnog elementa prirode. Vodu kao takvu treba čuvati i poštovati kao prirodni, ali nikako kao neiscrpni resurs.

U cilju podizanja svesti građana za potrebom očuvanja životne sredine i očuvanja vodnih resursa, a na osnovu preporuke Kraljevine Holandije kao Donatora u okviru ORIO projekta „Upravljanje otpadnim vodama grada Leskovca“, JKP Vodovod Leskovac je raspisao likovni konkurs sa temom „Ne izbacujmo otpad u reke! Izbacimo loše navike!“.

Cilj konkursa je da se edukacijom, deca osnovnih škola kroz program obrazovanja, podstaknu da razmišljaju o značaju očuvanja naših površinskih voda od zagađenja, kao i o značaju prečišćavanja otpadnih voda. Na taj način deci se daje mogućnost da na kreativan način pokažu šta je to što oni vide kao značajno za očuvanje životne sredine i boljeg kvaliteta života.

Foto-ilustracija: Unsplash (Senjuti Kundu)

Nakon što su osnovne škole sa teritorije Grada Leskovca dostavile likovne radove u predviđenom roku, a po raspisanom likovnom konkursu, stručna komisija izvršila je izbor najboljih likovnih radova i ovom prilikom računarom su nagrađene sledeće škole:

OŠ „Svetozar Marković“ iz Leskovca za rad učenice Jelene Stanković, OŠ „Bora stanković“ iz Vučja za rad učenika Marka Stajića, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Leskovca za rad učenice Katarine Janjić.

Specijalna nagrada od strane kompanije „Statovac“ i JKP Vodovod Leskovac u vidu paketa i poklon vaučera dodeljena je Školi za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca, za doprinos koji su dali svojim učešćem u konkursu.

Takođe, učenici svih dospelih likovnih radova dobili su vaučere za kupovinu knjiga i školskog pribora u knjižarama „Statovac“. U holu Leskovačkog kulturnog centra postavljena je izložba likovnih radova dece osnovnih škola iz Leskovca gde je prilikom otvaranja održana predstave „Voda je naše blago“, učenika OŠ „Josif Kostić“ iz Leskovca.

Izvor: Grad Leskovac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti