Video nadzor – rešenje problema nastanka divljih deponija?

Foto-ilustracija: Pixabay

Članovi gradskog odbora Zelene stranke u Zrenjaninu predložili su gradskoj vlasti da se prilikom razmatranja budžeta za sledeću godinu predvide sredstva za postavljanje video nadzora na kritičnim mestima u gradu, kao preventivu u stvaranju divljih deponija.

Oni su proteklog vikenda obišli divlje deponije u gradu i tom prilikom se upoznali sa problematikom odlaganja smeća i zaštite životne sredine.

Podsetili su da neadekvatno deponovanje i odlaganje smeća na divljim deponijama dovodi do zagađenja zemljišta i podzemnih voda, a da divlja deponija koja se nalazi kod ciglane „Neimar“ godinama problem koji se iznova pojavljuje.

Osim video nadzora zahtevaju da se pooštri kontrola takvih mesta, a budući da zakon propisuje kazne za one koji odlažu smeće na divlje deponije očekuju i da nadležni organi sprovode zakon.

“Zelena stranka će i ubuduće pratiti razvoj situacije i zahtevati od nadležnih da se pitanje divljih deponija, ne celoj teritoriji grada Zrenjanina trajno reši”, poručili su članovi GO Zelene stranke u Zrenjaninu.

Izvor: Zelena Srbija 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti