Takmičenje za odvažne: Provedite noć sa zmajevima na Kineskom zidu

Foto: Airbnb

„Ćao! Zovem se Kineski zid. Neki me znaju kao jedno od sedam svetskih čuda novog sveta. Star sam na hiljade godina. Svedočio sam ooogromnom broju izlazaka i zalazaka Sunca, pretrpeo nebrojene uspone i padove ove veličanstvene zemlje i upoznao svakakve ljude iz različitih krajeva naše planete. Mogli biste reći da sam doživeo sve. Radujem se da vas ugostim u svom domu. Imam toliko toga da vam pokažem, uvaženi gosti. Dobro došli!“

Ovako glasi oglas koji je najveća građevinska tvorevina sveta „okačila“ na internet stranici kompanije Airbnb. Ona je namenjena turistima u potrazi za smeštajem širom Zemlje.

Foto: Airbnb

Iako je hiljadama godina ranije izgrađen u svrhe razgraničavanja, Veliki zid danas simbolizuje zajedništvo milijardi svojih posetilaca. Najsrećniji od njih u septembru ove godine dobiće priliku da u njegovim zidinama i prespavaju.

Do sada niko, sem legendarnih zmajeva, nije imao čast da ovo zadivljujuće utvrđenje nazove svojom kućom. Makar i na jednu noć.

Airbnb će četiri pobednika svog takmičenja i njihovo društvo nagraditi upravo boravkom na najdužem svetskom zidu, za koji pojedini veruju da se vidi čak i sa Meseca.

Foto: Airbnb

Baš kao i svaki dom postavljen na Airbnb, i ovaj ima svoja pravila i uslove korišćenja.

  • Poštujte komšije, svih 1,38 milijardi njih.
  • Ne puštajte glasnu muziku koja bi mogla da smeta drevnim čuvarima građevine.
  • Bez penjanja, preskakanja, puzanja i trčanja zidinama!
  • Ukoliko vidite zmajeve, ne uznemiravajte ih ali podelite snimke sa svima na društvenim mrežama.

Moram da vas razočaram. Jedinstvena mogućnost ukazala se samo stanovnicima Kine, Sjedinjenih Američkih Države, Ujedinjenog Kraljevstva, Indije, Japana, Koreje, Australije, Nemačke, Italije, Španije i Francuske, za koje je nadmetanje otvoreno.

Njima za osvajanje Kineskog zida treba mnogo manje truda nego Mongolima. Od učestvovanja u nagradnoj igri deli ih klik na „Enter to Win“ na adresi: https://www.airbnb.com/night-at/TheGreatWall.

Foto: Airbnb

Pored udobnog kreveta, Airbnb će pobednicima obezbediti i večeru tokom koje će moći da uživaju u gurmanlucima kineske kuhinje. Izlazak Sunca moći će da posmatraju sa najvišeg tornja. Kako bi zaokružili ovaj neobičan i magičan susret sa kulturom Kineza, „osvajači“ Zida učiće se kineskoj kaligrafiji.

Dok kao stanovnici Srbije ne dobijemo sličnu priliku, ostaje nam samo da im zavidimo. Ili nabavimo nemački pasoš.

Jelena Kozbašić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti