Stara Pazova dobija postrojenje za upravljanje medicinskim otpadom i reciklažu plastike

Ilustracija: Pixabay

U ponedeljak, 20. marta 2017. godine, u 12 časova, u sali 2 Privredne komore Srbije – Privredne komore Beograda, Kneza Miloša 12, kompanija Sinofarm d.o.o.  potpisaće ugovor o saradnji i osnivanju zajedničkog (joint venture) preduzeća sa kineskom kompanijom Gient.

Ukupan iznos investicije je oko 3.5 miliona USD i odvijaće se u dve faze. Investicija od 1.8 miliona USD samo je prva faza investicije iza koje stoji jedan od najvećih kineskih investicionih fondova, kao i najveći proizvođač sistema za kompletan tretman medicinskog otpada. Preduzeće GIENT je najveći snabdevač ovih sistema za celu Ameriku, Kanadu, Aziju, Australiju, Afriku i Bliski istok. Plan zajedničke kompanije SINO MEDICAL WASTE je osnivanje regionalnog centra za kompletan tretman medicinskog otpada i njegovo uništavanje, kao i za reciklazu plastike.

Druga faza investicije iznosiće dodatnih 1.5 milliona USD koja podrazumeva izgradnju postrojenja za reciklažu medicinskog otpada i plastike nastale od medicinskog otpada.

Lokacija na kojoj će postojenje biti izgrađeno nalazi se u Staroj Pazovi, industrijska zona.

Preduzeće Gient je najveći azijski proizvodjač postrojenja za uništavanje i tretman medicinskog otpada. Med waste engineering je kineska kompanija iza koje stoji Investicioni Fond preko koje će se vršiti ulaganja u Srbiju.

Planovi su da se otvori jedinstveni centar za tretman medicinskog otpada koji ce moći da podmiri potrebe za celo srpsko tržište, kao i čitav region.
Odmah nakon osnivanja preduzeća, krajem marta, kreće se sa prikupljanjem konkretnih dozvola, tačnije sa realizacijom samog projekta. Na samom početku firma će zapošljavati između 10- 15 ljudi, a kasnije preko 30. U pitanju je najsavremenija tehnologija koja ne zahteva veliko angažovanje ljudi.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti