Snežne padavine uzrokovale kvarove u distributivnom sistemu

Foto: EPS

Obilne snežne padavine praćene vetrom prouzrokovale su kvarove u delovima distributivnog sistema, a monterske ekipe „Elektroprivrede Srbije“ i „EPS Distribucije“ danonoćno, bez prekida u veoma teškim vremenskim uslovima rade na što bržem otklanjanju kvarova.

Najteže je u na području zapadne Srbije i na jugoistoku oko Vranja, Prokuplja, Zaječara, a posebne poteškoće prave neprohodni putevi i nepristupačni tereni.

U odnosu na ukupan broj korisnika u ponedeljak u 12 časova bez napajanja električne energije je bilo 3,57 odsto korisnika distributivnog sistema.

Na terenu su sve raspoložive ekipe, a u najteže pogođene ogranke „EPS Distribucije“ priskaču u pomoć zaposleni iz drugih ogranaka.

Veliki deo jučerašnjih kvarova otklonjen je tokom prepodneva, a očekuje se da se broj korisnika bez napajanja dodatno smanji tokom današnjeg dana.

Trenutna situacija na poplavljenom jugu Srbije se normalizuje, rekao je za RTS Vlada Plemić iz Sektora za vanredne situacije, ali ističe da je bez struje 10.680 domaćinstava.

Vanredna situacija je na snazi u Leskovcu, Doljevcu, Bojniku, Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Gadžinom Hanu i Nišu, gde su obilne kiše zamutile sva izvorišta.

Izvor: EPS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti