Sledeće godine počinje izgradnja auto-puta Beograd–Zrenjanin–Novi Sad

Foto-ilustracija: Unsplash (Xan Griffin)

Sledeće godine počeće izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, što je kako navodi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, važno za sve koji žive na levoj obali Dunava i koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava.

Prema njegovim rečima, nova saobraćajnica rasteretiće saobraćaj na Zrenjaninskom putu i Pančevačkom mostu.

Takođe, brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo je završena i zvanično će biti otvorena 31. marta, potvrdio je on i dodao da će do tada početi radovi i na petlji Jakovo.

Svi koji žive u Zemunu i Novom Beogradu, ali i u drugim delovima grada, od 31. marta moći će, kako navodi minister, direktno da izađu na auto-put „Miloš Veliki”, a da ne koriste auto-put Beograd–Šid, koji će time biti rasterećen.

Pročitajte još:

„Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih sto dana rada Vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan tranzitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa „Gazele”, što je bitno zbog smanjenja gužvi i zagađenja’’, objasnio je ministar.

Oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad.

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministar je naveo da je već ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

„Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako više nijedan teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija neće morati da ulazi u grad“, podvukao je on.

Istovremeno, ministar je najavio da će do početka letnje sezone biti završen i novi terminal na Aerodromu „Nikola Tesla”, zahvaljujući kojem će kapacitet ove vazdušne luke biti 15 miliona putnika.

„Imaćemo novi moderan aerodrom, rešićemo trenutne gužve, a završeni su i novi kontrolni toranj i umetnuta pista’’, precizirao je Vesić i dodao da upravo kreće rekonstrukcija stare piste izgrađene 60-ih godina.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti