Dodela priznanja najboljim rešenjima za zelenu tranziciju

Foto-ilustracija: Pixabay (Couleur)

Uz podršku Evropske unije, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite životne sredine, dodeliće priznanja autorima najboljih novih rešenja za ubrzanje zelene tranzicije, koja su pristigla na četiri Javna poziva za inovacije raspisana tokom 2022. godine. 

Događaj će biti organizovan u ponedeljak, 20. februara 2023, od 12.30 časova, u zgradi Ujedinjenih nacija.

Odabrana rešenja, koja su predložile kompanije iz privatnog i javnog sektora, organizacije civilnog društva, istraživačke institucije i lokalne samouprave, doprineće smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte, ponovnoj upotrebi i smanjenju otpada, poboljšanju kvaliteta vazduha i očuvanju biodiverziteta. Ukupno 16 rešenja će dobiti su-finansiranje kako bi bila primenjena u praksi.

Kako bi što veći broj zainteresovanih dobio mogućnost da razvije i sprovede svoje inovativne ideje, ovom prilikom će biti objavljen novi, višegodišnji Javni poziv za zelenu tranziciju privrede i društva u Srbiji. 

Događaj se organizuje u okviru inicijative „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, koju, uz finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa ambasadom Švedske, Evropskom investicionom bankom (EIB) i Vladom Švajcarske.

Izvor: UNDP

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti