Put Veliki Crljeni – Junkovac biće završen za najduže šest meseci

Foto-ilustracija: Unsplash (jason krieger)

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Veliki Crljeni – Junkovac, u opštini Lazarevac, trebalo bi da budu završeni za najduže šest meseci.

Prema rečima Gorana Vesića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, radovi će verovatno biti završeni i za četiri meseca, što će značajno olakšati život građanima te beogradske opštine. U ovom trenutku radi se prvih 500 metara.

Put će biti dug nešto više od šest kilometara, a širok 5,4 metara, rekao je ministar dodajući da oko 8.000 ljudi – iz pet mesnih zajednica koje gravitiraju ka tom putu, ali i svi oni koji rade u Rudarskom kopu „Kolubara“, najbolje znaju kakav je put bio i da mu je rekonstrukcija bila neophodna.

Izdvojena sredstva za rekonstrukciju ove saobraćajnice iznose gotovo 2,4 miliona evra.

Pročitajte još:

Kako je podsetio, 15. novembra biće spremno i započinjanje izgradnje brze saobraćajnice „Karađorđe“, koja će spojiti auto-put „Miloš Veliki“ i auto-put Beograd – Niš.

,,Počećemo da gradimo upravo na teritoriji Lazarevca, iz naselja Čibutkovica. Prvi deo puta je veza između Čibutkovice, prema Aranđelovcu i Orašcu, a zatim dalje ka Mladenovcu i Malom Požarevcu’’, rekao je ministar.

Dodao je i da je ‘Miloš Veliki’ rasteretio Ibarsku magistralu, posebno kada je uvedena zabrana da je koriste teški strani kamioni u tranzitu, ali nije isto običan put ili brza saobraćajnica.

,,A, Lazarevac će se naći na brzoj saobraćajnici, što će značajno unaprediti kvalitet života građana ove opštine“, zaključio je ministar.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti