Promene u „Srbijagasu” i EPS-u doneće dobro privredi i energetici

Foto: Vlada Republike Srbije

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da od rada direktora javnih preduzeća zavisi uspeh države i energetike, te da će se problemi rešavati sistemski.

Ona je navela da su to promene koje treba da donesu dobro privredi i energetici Srbije, dodavši da će dati sve od sebe  da energetski sektor bude bolji i efikasniji.

Potpredsednica Vlade je poručila da resorno ministarstvo i Vlada Srbije žele profitabilna i moćna javna preduzeća u energetskom sektoru.

“Zato tražimo promene – da poslovanje bude transparentno i efikasno i da se vidi preglednost projekata i investicija, odvoje delatnosti i da „Transportgas“ dobije licencu za rad. Formirali smo radnu grupu da pomognemo „Srbijagasu“ da se reforme sprovedu. Ukoliko to ne bude išlo, razgovaraćemo na sednici Vlade da taj posao preuzmu neki drugi ljudi. Direktori bi trebalo da shvate da nisu jači od države”, istakla je Mihajlović.

Ona je, govoreći o promenama u upravnim i nadzornim odborima javnih preduzeća, rekla da mora da se vodi računa o srpskim predstavnicima jer direktno utiču na poslovanje tih kompanija.

Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, naglasila je da je rodno osetljiv jezik veoma važan jer utiče na veću vidljivost žena u svim sferama života i skreće pažnju na ono za šta se sve vreme bori, a to su rodna ravnopravnost i jednake mogućnosti za žene i muškarce.

Podsetila je na to da su pokušaji Koordinacionog tela da uvede rodno osetljiv jezik u Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti 2016. godine naišli na velike otpore, koje ne razume, uprkos činjenici da svako ima pravo na svoje mišljenje.

Izvor: Vlada Republike Srbije

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti