Proizvodnja električne energije iz OIE za sopstvene potrebe u privredi

Foto: EP

Na inicijativu Parlamenta privrednika Privredne komore Beograda i u saradnji sa Udruženjem za energetiku i rudarstvo PKS, Privredna komora Beograda organizuje skup “Proizvodnja električne energije iz OIE za sopstvene potrebe u privredi – Kako do rešenja”. Ujedno će biti održane i prezentacije praktičnih rešenja projektanata i izvođača solarnih elektrana

Cilj stručnog skupa je da se na jednom mestu omogući i uspostavi direktna komunikacija između privrednih subjekata zainteresovanih za proizvodnju električne energije iz solarnih elektrana za sopstvene potrebe, sa jedne strane, i projektanata i izvođača solarnih elektrana, sa druge strane. 

Koncept stručnog skupa se sastoji iz dela u kom će biti prezentacija rešenja realizovanih projekata solarnih elektrana u Srbiji sa fokusom na tehnička rešenja, izazove sa kojima su se suočavali projektanti i izvođači i kako su ih prevazilazili i načinom finansiranja projekata, dok je za drugi deo predviđeno je da se kroz formu PIT STOP za kompanije koje su imale prezentaciju u prvom delu organizuje direktna komunikacija sa zainteresovanim privrednicima za proizvodnju električne energije iz solarnih elektrana za sopstvene potrebe.

Pročitajte još:

Kao primer dobre prakse, na ovom skupu biće predstavljena firma MT-KOMEX koja je lider u našoj zemlji kada je reč o projektima izgradnje solarnih elektrana, a svoje poslovanje su proširili na razvoj mreže punjača za električne automobile. Uvođenjem novih segmenata poslovanja na domaćem tržištu, inženjeri i instalateri kompanije imali su priliku da pohađaju specijalno pripremljenu obuku i da dobiju odgovarajuće sertifikate. Njihov stručni tim pružiće punu podršku u svim fazama projekta, od razvojne faze do pripreme dokumentacije za tehnički prijem i ishodovanja upotrebne dozvole.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti