Prikupljeno 600 kilograma limenki za vrtić u Bačkom Monoštoru

Foto: Grad Sombor

Da se zajedničkim snagama može postići mnogo iz godine u godinu dokazuju meštani Bačkog Monoštora koji su akcijom “Pokupiti limenku može svako da se vrtić zagreje lako” skupili sredstva za novi sistem grejanja u vrtiću.

Sakupljajući reciklažni materijal: plastiku, gume, staklo i limenke, Udruženje građana „Bodrog“, Mesna zajednica i građani, u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vera Gucunja“, prikupili su neophodna sredstva.

„Pre svega bih se zahvalio Udruženju građana Bodrog, Mesnoj zajednici, kao i Predškolskoj ustanovi što su zajedničkim snagama omogućili mališanima u Bačkom Monoštoru da dobiju centralno grejanje na pelet. Ovo je još jedna u nizu akcija Mesne zajednice udruženja građana sa područja Bačkog Monoštora, jer su reciklažom stakla, guma, kao i limenki sakupili sredstva i uz donaciju Predškolske ustanove uradili još jedno lepo delo ovde u vrtiću. Ovo je sada već tradicionalno da se svake godine u ovom vrtiću uradi nešto i ja kao gradonačelnik sam veoma ponosan što svaki put kada dođem u Bački Monoštor i u vrtić mogu da vidim nešto novo“ rekao je gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i pozvao građane i ostale mesne zajednice da i oni u svojim mestima organizuju ovakva lepa dela.

Ispred organizatora akcije Udruženja građana „Bodrog“ Dalibor Forgić rekao je da je ovo treća sprovedena aktivnost kojom je unapređen kvalitet i uslovi boravka u vrtiću.

„Konkretno ova akcija se zvala Pokupiti limenku može svako da se vrtić zagreje lako. Prikupljeno je oko 600 kilograma limenki koje su upućene na reciklažu, kao i oko 3 tone stakla koje je poslato na reciklažu. Novčana sredstva i donacije naših sugrađana koja su sakupljena, iskoristili smo uz pomoć Predškolske ustanove Vera Gucunja da se realizuje ovaj projekat“ istakao je Forgić.

Tokom prethodnih akcija obezbeđeni su novi prozori, podovi, naslikani su murali, a sada monoštorski vrtić ima i kvalitetniji sistem za grejanje.

Izvor: Grad Sombor

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti