Opština Vrbas dobila sredstva za energetsku obnovu vrtića

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 26 gradova i opština u AP Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave.

Foto-ilustracija: Pixabay

Projekti odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odnose se na oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti.

Opštini Vrbas, koju je na potpisivanju ugovora predstavljao Milan Glušac, predsednik opštine, je u okviru programa unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi povećanju kvaliteta, efikasnosti i relevantnosti sistema predškolskog obrazovanja i vaspitanja, pripalo 9.784.498 dinara za adaptaciju objekta „Cvrčak“ PU „Boško Buha“ u Bačkom Dobrom Polju.

Ovim sredstvima rekonstruisaćemo celi objekat, promeniti stolariju, podove, kanalizacione i vodovodne sisteme, sanitarne čvorove i sve drugo i tako dobiti skoro novi objekat. Uprava za kapitalna ulaganja i Pokrajinska vlada pružaju punu podršku projektima iz opštine Vrbas, na čemu se posebno zahvaljujemo, i svakim projektom unapređujemo kvalitet života u opštini Vrbas. Javna nabavka biće veoma brzo raspisana i verujem da ćemo uskoro krenuti u realizaciju, rekao je Glušac.

izvor: vrbas.net

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti