Pregovori sa kineskom kompanijom TBEA o potencijalnom projektu TE-TO Kragujevac

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Kineska kompanija TBEA, koja se bavi proizvodnjom opreme za prenos i distribuciju električne energije, kao i izgradnjom elektroenergetskih kapaciteta, uključujući projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, uskoro bi mogla da pokrene značajne projekte u našoj zemlji.

Predstavnici ove kompanije sastali su se sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović gde su, između ostalog, razgovarali o potencijalnom projektu izgradnje TE-TO Kragujevac, piše u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike. 

”Srbija je otvorena za nove investicije u oblasti energetike i otvoreni smo za razgovore o svim potencijalnim projektima. Kad je reč o projektu izgradnje TE-TO Kragujevac, eventualni dalji koraci na ovom projektu zavisiće od toga šta će pokazati prethodna studije izvodljivosti, a samim projektom baviće se radna grupa Vlade koja će biti formirana”, navela je Mihajlovićeva.

Šef evropskog predstavništva kompanije TBEA, Džang Vejvej, rekao je da ova kompanija analizira mogućnosti za investicije u Srbiji, posebno kad je reč o obnovljivim izvorima energije, uključujući hidroelektrane, solarne elektrane i vetroelektrane, kao i o projektima gasnih elektrana.

Kompanija TBEA je obezbedila zelenu tehnologiju i pametnu, ekološku, stabilnu i efikasnu energetsku opremu za više od 70 zemalja, uključujući Sjedinjene Države, Rusiju, Brazil, Mongoliju, Tadžikistan, Kirgistan, Pakistan i druge. 

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti