Potpisani ugovori o dodeli sredstava za unapređenje saznanja dece o efikasnom korišćenju energije u Vojvodini

sufinansiranje nvo psemr.vojvodina.gov.rs

U prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine u ponedeljak 22. decembra 2014. godine potpisani su ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nevladinih organizacija u 2014. godini za unapređenje saznanja dece o efikasnom korišćenju energije. Ugovori su potpisani između pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine gospodina Nenada Stankovića i 14 organizacija.

Rečeno je da je na konkurs pristiglo 66 prijava, od kojih čak 41 prijava nije sadržala obaveznu dokumentaciju, 4 prijave su proglašene nevažećim, dok je 21 prijava ispunila sve uslove. Istaknuto je i da je ovim organizacijama smanjen traženi iznos sredstava jer Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine iz budžeta nije mogao da izdvoji 2,6 miliona dinara.

Sredstva u iznosu od 2 miliona dinara dobilo je 14 organizacija sa teritorije AP Vojvodine. Društvo za obnovljive izvore energije srednje tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Kule sufinansirano je sa 175 hiljada dinara, što je i najviša dodeljena suma, dok je 100 hiljada dinara iznos najmanje opredeljenih sredstava.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine konkurs za sufinansiranje nevladinih organizacija i neprofitnih institucija u 2014. godini za unapređenje saznanja dece o efikasnom korišćenju energije raspisao je 23. oktobra 2014. godine.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti