Deset vojvođanskih opština dobile sredstva za realizaciju projekata štedljive javne rasvete

psemr

U ponedeljak 22. decembra 2014. godine Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine doneo je Odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete. Ova sredstva dodeljena su opštinama Kovačica, Žitište, Odžaci, Nova Crnja, Senta, Novi Bečej, Apatin, Bečej, Vršac i gradu Zrenjaninu.

Ukupan iznos opredeljenih sredstava iznosi više od 9,7 miliona dinara, a najveći iznos (preko 2,1 milion dinara) dobila je opština Žitište, dok je za opština Senta izdvojeno najmanje (oko 427 miliona dinara).

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine 23. oktobra 2014. godine raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete. Pravo učešća na konkorsu imale su lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine, dok je rok za podnošenje prijave bio 7. novembar 2014. godine.

Sredstva za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete mogu se iskoristiti za zamenu postojećih svetiljki sa štedljivim izvorima svetlosti i zamenu ili nabavku i montažu sistema za upravljanje javnom rasvetom u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti