Neophodna saradnja između Ministarstva poljoprivrede i civilnog sektora u oblasti pristupanja EU

poglavlje 27 civilni sektor eko.minpolj.gov.rs

U ponedeljak 22. decembra 2014. godine predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine održali su sastanak sa predstavnicima civilnog sektora o njihovom uključivanju u proces pregovaračke grupe za Poglavlje 27.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da pripremni proces pregovaračke grupe koja je zadužena za Poglavlje 27 traje već godinu dana. Ona je dodala da je pregovaračka grupa podeljena na deset sektora, a svaki sektor predstavlja posebnu sektorsku radnu grupu za konkretnu oblast.

Gospođa Božović podsetila je da je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u saradnji sa ENVAP projektom u prethodnom periodu održalo više radionica koje su imale za cilj upoznavanje civilnog društva sa procesom pregovora o Poglavlju 27. Osim toga, najavila je da će se i naredne godine održavati ovakvi seminari jer je saradnja između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i civilnog sektora veoma dobra i može doprineti efikasnijem ostvarivanju ciljeva u oblasti pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti