Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Gornji Milanovac

Foto-ilustracija: Unsplash (Timothy L. Brock)

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, prisustvovala je potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Gornji Milanovac, čime zvanično počinje i realizacija velikog infrastrukturnog projekta izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadih voda širom Srbije.

Zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije Sandra Nedeljković, potpisala je ugovor sa izvođačima radova, čemu je prisustvovao i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Ministarka je istakla da se radi o važnoj investiciji koja će značajno da popravi stanje životne sredine i da unapredi kvalitet života građana Gornjeg Milanovca, a vrednost investicije je više od 3 miliona evra. Prema njenim rečima, gradiće se 14,7 kilometara kanalizacione i 0,8 kilometara vodovodne mreže, što predstavlja i preduslov za izgradnju postrojenja za prečišćivače otpadnih voda u ovoj opštini.

Izgradnja zelene infrastrukture predstavlja jedan od glavnih prioriteta Ministarstva zaštite životne sredine, kaže Vujović i dodaje da se na rešavanju pitanja tretmana otpadnih voda intenzivno radi, a da će potpisivanjem ovog ugovora početi i izgradnja kanalizacione mreže na devet lokacija. Kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, biće uloženo 200 miliona evra u izgradnju kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda širom Srbije, a sredstva su obezbeđena iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope.

,,Gornji Milanovac je prva opština u kojoj započinjemo radove na terenu, a na jesen je u planu raspisivanje tendera i za izgradnju prvih postrojenja za preradu otpadnih voda u osam gradova i opština’’, navodi Vujović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti