Pošalji mejl, sačuvaj Jadran i primorski način života

Foto-ilustracija: Pixabay

Green Home u saradnji sa “Eko Korijen” i NVO “MSJA – Udruženje dr Martin Šnajder Jakobi” pokreće inicijativu kako bi zaštitili Bar i Ulcinj od štete koja će nastati ukoliko se 25. marta 2021. otpočne sa najavljenim istraživanjem nafte u crnogorskom podmorju.

Kako navode, istraživanje nafte dugoročno će oštetiti zajednicu, biće onemogućeno brendiranje Bara i Ulcinja kao atraktivnih turističkih lokacija, lokalnim ribarima biće zatvoren kanal za prodaju morske ribe usled manjeg ulova i bojazni kupaca da je zagađena, ozbiljno će biti ugrožen jadranski biodiverzitet i dovešće do toga da se pandemijom pogođene primorske zajednice dodatno unazade.

“Ovaj problem traži reagovanje svih ljudi – bili oni iz neprofitnog, javnog ili biznis sektora, studenti ili akademici – zbog čega vas pozivamo na akciju masovnog slanja mejlova nadležnima”, piše u saopštenju.

Kako dalje objašnjavaju, svi koji to žele treba da pošalju po mejl nadležnim predstavnicima vlasti. Kako je planirani početak istraživanja nafte 25. mart, tako je i rok za slanje mejlova isti datum.

Kome i kako poslati mejl pogledajte ovde.

Izvor: Green Home

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti