Podgorica protiv nelegalnog otpada – postavljene prve zaštitne mreže na Ribnici

Foto: Glavni grad Podgorica

Ekipe gradskog preduzeća „Čistoća“ postavile su prvu zaštitnu barijeru ispod Tabačkog mosta, sa ciljem sprečavanja prodiranja otpada ka obali Morače – Skalinama, koja će istovremeno omogućiti lakše i brže uklanjanje otpada.

Imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, planirano je da u narednom periodu barijere budu postavljene na još nekoliko lokacija duž vodotoka Ribnice, kako bi se smanjila količina nepropisno odloženog otpada.

Takođe, zaposleni u gradskoj „Čistoći“ su iskoristili nizak nivo vode, pa je grupa radnika angažovana i na čišćenju korita i obale Ribnice od Tabačkog do mosta Kapadžića, odakle je uklonjeno 60 kesa raznog otpada.

Nažalost, korito reke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, na pojedinim mestima nesavesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada. Radnici „Čistoće“ redovno održavaju obale reka, a ovi poslovi su najintenzivniji tokom leta, odnosno u mesecima kada je nivo vode nizak.

Namera je da se podstaknu promene nesavesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da se odlaganjem otpada na propisan način zajedno može sačuvati lepota reka.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti