Podgorica dobila četiri ponude za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Na osnovu prethodno raspisanog javnog poziva “Vodovod i kanalizacija” završena je pretkvalifikaciona procedura za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici u petak, 7. avgusta.

Foto: Glavni grad Podgorica

Poziv je trajao 45 dana i u tom periodu je iskazano interesovanje za dostavljanje ponuda od strane više subjektata. Zaključno sa predviđenim rokom, dostavljene su četiri ponude, koje će biti predmet razmatranja i procene od strane Komisije Glavnog grada Podgorice, Fichtner i KFW banke.

U narednom periodu izvršiće se ocena dostavljenih ponuda, sa ciljem odabira adekvatnih za sledeći korak, odnosno kvalifikacioni poziv, nakon čega se očekuje i finalni odabir izvođača radova za izgradnju Postrojenja za preščišćavanje otpadnih voda.

Postojeće Postrojenje izgrađeno je 1978. godine, sa kapacitetom za najviše 60.000 stanovnika, dok sada prerađuje vodu za oko 108.000. Novo Postrojenje projektovano je za 230.000 građana i obezbeđuje preduslov za ubrzan urbani razvoj Podgorice u narednih 50 godina.

Pored brojnih benefita izgradnje novog Postrojenja, svakako je jedan od najvažnijih i eliminacija neprijatnih mirisa, koji više neće predstavljati problem za građane Podgorice. Takođe, izgradnjom novog postrojenja po najsavremenijim tehničko-tehnološkim standardima, udruženim snagama stvara se lepši, zdraviji i kvalitetnij životni ambijent za sve stanovnike glavnog grada Crne Gore.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti