Počinju tople probe – stanovi u Beogradu biće topli

Foto-ilustracija: Unsplash (Claudio Schwarz Purzlbaum)

“Beogradske elektrane” danas počinju sa funkcionalnim toplim probama. Kako se navodi u saopštenju, zbog pada spoljašnje temperature vazduha, čije će srednje dnevne vrednosti prema prognozama meteorologa biti 12 stepeni Celzijusa i niže, „Beogradske elektrane“ će pored provera funkcionalnosti postrojenja ujedno i isporučivati toplotnu energiju potrošačima.

“Narednih dana do zvaničnog početka grejne sezone, 15. oktobra, nastavićemo sa radom prilagođenim prognoziranim i ostvarenim temperaturama spoljašnjeg vazduha, a u svemu prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu. Ukoliko u danima do 15. oktobra srednja dnevna temperatura bude niže od 12 stepeni Celzijusa, isporuka toplotne energije potrošačima biće nastavljena”, piše u saopštenju. 

Sistem daljinskog grejanja Beograda jedan je od najvećih u Evropi i čini ga 36 toplotnih izvora, više od 9.000 toplotnih predajnih stanica, kao i preko 1.680 kilometara toplovodnih cevi. Za stabilan rad tako velikog energetskog sistema neophodno je nekoliko dana postepenog i veoma pažljivog opterećivanja zbog prelaska iz stacionarnog u dinamički režim rada. 

Iz ovog preduzeća apeluju na potrošače da budu strpljivi i naglašavaju da se prvi efekti današnjeg rada proizvodnih pogona „Beogradskih elektrana” mogu očekivati kod većine potrošača u popodnevnim i večernjim časovima.

Takođe, apeluju na potrošače da isključivo ukoliko cele zgrade nisu snabdevene toplotnom energijom, to mogu da prijavljuju do zvaničnog početka grejne sezone (15. oktobar) na broj telefona dispečerskog centra 011/2093-011, uz napomenu da to čine upravnici zgrada ili predsednici kućnih saveta. To je veoma važno kako ne bi došlo do zagušenja telefonskih poziva i nepotrebnog čekanja na uspostavljanje veze sa dispečerskim centrom, jer se neretko dešava da više komšija iz jedne zgrade pokušava da prijavi isti poremećaj. Takođe, prioritet u otklanjanju reklamacija su curenja vode iz instalacija, a broj telefona dispečerskog centra za prijavu je 011/2093-100.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti