Osiguranje poljoprivrednih kultura: Prijave do 27. novembra

Foto-ilustracija: Pixabay

U cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima, Ministarstvo poljoprivrede je objavilo da se  rok produžava za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za 2023. godinu do 27. novembra 2023.

Važno je naglasiti da maksimalni iznos podsticaja koji se može ostvariti u jednoj kalendarskoj godini iznosi 2.500.000 dinara.

Podsticaji obuhvataju osiguranje za ratarske, povrtarske i voćarske kulture, vinovu lozu i hmelj, rasadnike, kao i osiguranje životinja, saopšteno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti svoje prijave za podsticaje putem portala ePodsticaji, a na sledeće stvari je posebno potrebno obratiti pažnju prilikom prijavljivanja:

  • Podaci u Elektronskom registru poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) i katastru moraju biti usklađeni sa podacima navedenim na polisi osiguranja. Ovo je ključno za automatizovano odobravanje sredstava, eliminisanje ručne provere i ubrzanje procesa.
  • Biljne kulture navedene u eRPG moraju se podudarati sa onima navedenim u polisi osiguranja.
  • Polise osiguranja moraju biti plaćene pre nego što se započne postupak prijave za subvencije.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti