Opština Savski venac – raste broj zainteresovanih za mere energetske efikasnosti

Foto-ilustracija: Unsplash (shane-rounce)

Na Opštini Savski venac broj domaćinstava koja su primila subvencije za implementaciju mera energetske efikasnosti porastao je četiri puta u odnosu na 2022. godinu.

Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike, i predsednik Opštine Savski venac posetili su dve porodice koje su iskoristile bespovratna sredstva za energetsko poboljšanje svojih domova.

Porodice su primile subvencije koje pokrivaju 50 odsto vrednosti radova na zamenu stolarije, što je i sprovedeno u nekoliko meseci nakon apliciranja.

Inicijative poput ovih smanjuju potrošnju toplotne energije za grejanje za 25 do 30 odsto, čime direktno utiču na smanjenje mesečnih računa za struju.

Pročitajte još:

U poslednjem javnom pozivu, resorno ministarstvo i Opština Savski venac su utrostručili sredstva namenjena subvencijama za energetsku sanaciju.

Najavljeno je da će tokom proleća biti raspisani novi javni pozivi, sa ciljem da se još 10.000 domaćinstava širom Srbije uključi u program i dobije bespovratna sredstva koja pokrivaju od 50 do 65 odsto investicija za energetska unapređenja.

Proces apliciranja je po rečima korisnika subvencija jednostavan, a inicijatice vezane za širenje energetske efikasnosti biće nastavljane.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti