Odobreni istraživački radovi na donjoj zoni ležišta „Čukaru Peki“

Foto-ilustracija: Pixabay

Kompaniji „Ziđin majning“ uručeno je odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata „Čukaru Peki“, koje će omogućiti dalji razvoj ovog rudnika, koji je počeo s radom prošle godine, stoji u saopštenju Vlade.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kompanija „Ziđin majning“ i „Ziđin koper“ o rudarskim aktivnostima i projektima koje realizuju ove kompanije.

Ona je istakla da je resorno ministarstvo uvek spremno da pomogne da realizacija svih projekata, uključujući i one u rudarstvu, bude što efikasnija, ali da za sve rudarske aktivnosti moraju biti ispunjeni svi zakonski preduslovi i svi propisi i zahtevi koji se tiču zaštite životne sredine.

Na sastanku su govorili i o projektu fotonaponskog solarnog parka koji planira kompanija „Ziđin majning“, za koji je Ministarstvo spremno da pruži svaku vrstu podrške u cilju njegove efikasnije realizacije.

Pored toga, bilo je reči i o razvoju elektroenergetske infrastrukture, koja je važna za stabilno snabdevanje rudnika „Čukaru Peki“ električnom energijom, kao i o pitanjima  eksproprijacije, bezbednosti rudara, zaštiti životne sredine i drugim temama u vezi sa rudarskim aktivnostima kineskih kompanija.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti