Očišćeno gotovo 800 tona otpada u Subotici

Foto: Subotica.com

Jesenja akcija odnošenja kabastog otpada je završena, a tokom njenog trajanja, radnici „Čistoće i zelenila“ su izneli 744 kontejnera i time prikupili ukupno 792 tone otpada, što je za oko 150 tona više nego u istom periodu prethodne godine.

U periodu od 23. septembra do 5. decembra, sugrađani su se rešavali nakupljenog otpada i ispraznili svoja dvorišta, podrume i tavane. Čak 744 kontejnera zapremine 5 kubnih metara, koji su prikupljeni tokom trajanja jesenje akcije, doveli su do računice da je odloženo 2.935 kubnih metara smeća, odnosno 792 tone.

„Po mesnim zajednicama akcija je trajala dan-dva, u zavisnosti od rasporeda, s tim da je bilo smeća i oko kontejnera. Znači, nakon završene akcije, naše interventne ekipe su uređivale prostor na kojem su bili kontejneri i svo to smeće je bilo pokupljeno i odneseno“, kaže Nikola Jovičić, rukovodilac radne jedinice „Planiranje i razvoj“ u JKP „Čistoća i zelenilo“.

Pored kabastog otpada, sugrađani su u kontejnere odlagali i ostali kućni otpad, a najviše je prikupljeno u vangradskim mesnim zajednicama, poput Čantavira, Đurđina, Starog i Novog Žednika, gde je interesovanje za ovu akciju i bilo najveće.

„Pošto u tim mesnim zajednicama nemamo organizovan sistem odvoženja otpada, ljudi jedva čekaju jesenju i prolećnu akciju da bi se rešili svog otpada koji se nagomilao tokom godine“, dodaje Jovičić.

Tokom ove godine, u dve akcije JKP „Čistoća i zelenilo“, prolećnoj i jesenjoj, prikupljeno je ukupno 1.763 tone kabastog otpada.

Izvor: Subotica.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti